9 titok a tökéletes alváshoz a repülőgépen

Szerencsések azok, akik eltudnak aludni egy repülőgépen. A legtöbben viszont nem ilyen szerencsések, és nem tudnak elaludni ilyen kényelmetlen helyzetben, valamint idegenek között.

Bemutatunk néhány trükköt, amelyet utasok tapasztaltak meg, hogyan érkezz meg kipihenve.

ÉJSZAKA A LEGJOBB IDŐ A REPÜLÉSHEZ

Ha lehetőséged van olyan járatot válassz, amikor általában aludni szoktál. Ébredj fel 2-3 órával korábban a járatot megelőző éjszakán, hogy gyorsabban el tudj aludni a fedélzeten.

A LEGJOBB NAPOK KEDDEN ÉS SZERDÁN VANNAK

Ha kevesebb utast és több helyet szeretnél, válaszd a népszerűtlen napokat: rendszerint a kedd és a szerda. Pénteken és ünnepnapok előtt leginkább zsúfoltak.

A TÖKÉLETES HELY AZ ABLAKNÁL VAN

Mindig próbálj ablak melletti helyet választani, hogy a fejed oda tudd támasztani, és így nem kell aggódnod, ha a melletted ülő vécére szeretne menni.

DÖNTSD HÁTRA AZ ÜLÉS HÁTTÁMLÁJÁT MAXIMÁLISAN

Ha igazi pihenésre vágysz, döntsd hátra az ülést, amennyire csak tudod – csak győződj meg róla, hogy a mögötted ülőt nem zavarja. Órákig derékszögű ülésekben hamar megfájdulhat a derekad.

A RUHÁKNAK MELEGNEK ÉS KÉNYELMESNEK KELL LENNIÜK

A fedélzeten laza ruhákat viselj, amelyek nem akadályoznak a mozgásban. Ha a légitársaság nem biztosít takarókat, vigyél dzsekit és meleg zoknit is.

RÖGZÍTSD A BIZTONSÁGI ÖVET A RUHÁDRA

A biztonsági öv a ruhádon vagy a takarón túl nem fogja kényelmesebbé tenni az alvásodat, de megakadályozza, hogy a légiutas kísérők felébresszenek, ha a gép turbulenciát tapasztal.

ALVÁSI TARTOZÉKOK

A fény és a zaj a fő tényezők, amelyek megakadályozzák, hogy elaludj. Ezért használj alvómaszkot és fülvédőt.

Azért, hogy a kényelmesen pihenj, vigyél magaddal egy különleges párnát. Ha nincs, használj sálat vagy pulóvert.

RAKD EL A SZERKENTYŰKET

Ne nézz filmeket a telefonon, táblagépen vagy laptopon, mert a képernyőn megjelenő kék fény felébreszti az agyad. Vegyél elő inkább egy könyvet, és ez segít elaludni gyorsabban.

ÉTEL ÉS ITAL

Az ételnek könnyűnek és egészségesnek kell lennie, míg a legjobb ital a tea (a gyógynövény tökéletes) vagy sima víz. Felejtsd el a kávét vagy az alkoholt: az utóbbi megnyugtathat, de rombolja az alvás minőségét.